Ødsted Jerlev Lokalråd

Området omkring Ødsted og Jerlev

Danmarks naturpark - Værd at vide.
Et hav af muligheder - lige i nærheden af Ødsted og Jerlev

Legoland

Legoland i Billund er Danmarks sjoveste og mest kendte forlystelsespark. Her er masser af sjov og spændende oplevelser for hele famiien. Køb jeres billet hos Vingsted og spring køen over. 

Kongernes Jelling 

Kongernes Jelling er navnet på det formidlingscenter, der levende og i smukke rammer, ganske tæt på Jelling højene, fortæller historien om tiden, da Jelling var centrum i den danske historie.

Givskud Zoo

Givskud Zoo er en moderne zoo med ca. 100 forskellige dyrearter fra hele verden. Safariparken rummer en mængde vilde dyr, herunder også en del truede dyrearter og er desuden kendt for sit flotte løveanlæg, hvor der er rig mulighed for at se løverne tæt på. Køb jeres billet hos Vingsted og spring køen over. 

Shopping

I Vejle (12 km) ligger Danmarks hyggeligste og længste gågade, med et rigt udvalg af specialbutikker, cafeér samt torve og butikscentre som Bryggen og Mary's. I byens smukke granitbelægning ses flere steder inskriptioner fra Jelling stenen. Der er også et kig ned til den gamle brolægning fra middelalderen og moderne fiberlys skifter i alle regnbuens farver.

I Vejle ligger også Økolariet, som er et nyt og anderledes oplevelses- og videncenter om natur, miljø og energi samt det populære Legelandet. 

Vejle Å-dal

Vingsted ligger i den smukke Vejle Ådal, hvor naturen veksler mellem dybe, frodige ådale og pragtfulde skove med åer, søer og vandløb. Med Vingsted placeret midt i naturen er det perfekt som udgangspunkt for dejlige naturoplevelser. 

Vandre- og cykelture 

Der findes et utal af stier i området der er oplagte til til vandre- og cykelture,. Fx Bindeballestien til Bindeballe Købmandsgaard som er fra 1897 og stadig er idrift samt indeholder en enestående samling af gamle skilte, inventar og varer.

Tæt på ligger også Vingsted Sø, en såkaldt offersø fra Jernalderen og Ravningebroen, der er en rekonstruktion af en bro fra Vikingetiden.